Wilfried van Dokkumburg no limits - van Dokkumburg vormgeving + illustratie

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Boksen en Cardio Fitness

van Dokkumburg vormgeving + illustratie
Gepubliceerd door in sport ·
Met veel plezier geef ik verschillende sportlessen bij la Vita lifestyleclub/sportschool in Veenendaal. Lekker boksen bij de bokszaktraining. Alles komt aan bod. De techniek van het stoten, voetenwerk, schaduwboksen, een heel klein beetje sparren en je uitleven op de bokszak. Bij Cardio Fitness gaat het om wat oudere sporters, ook 60+, waarbij het vitaal blijven voorop staat. Werken aan beweeglijkheid, soepelheid, evenwicht en een stukje conditie zijn belangrijke doelstellingen van deze training. Daarbij moet ook het sociale aspect niet uit het oog worden verloren. Contact tussen de sporters, praten en plezier is heel belangrijk.  

Bookmark and Share

Affinity Designer, transparantie

van Dokkumburg vormgeving + illustratie
Gepubliceerd door in illustratie ·
Tags: AffinityDesignerillustratielagendoubleviewopacity
De illustratie diepzeevissen is gemaakt met Affinity Designer. De vissen zijn losjes gebaseerd op de werkelijkheid. Het uitgangspunt was fantasie, geheimzinnigheid, sfeer en gevoel.  Door te spelen met opacity en transparancy heb ik getracht de doorschijnendheid te maken die bij deze vissen hoort. Hierdoor is het mogelijk om ook de organen, skelet in het lichaam te laten zien. De illustratie is ook in print te verkrijgen in mijn shop bij werkaandemuur. Kijk maar eens!


Bookmark and Share

Affinity designer, vector en raster 1

van Dokkumburg vormgeving + illustratie
Gepubliceerd door in Illustratie ·
Tags: affinitydesignerDrawPersonaPixelPersona
Het programma Affinity Designer geeft de mogelijkheid om als ontwerper/illustrator op een eenvoudige wijze te wisselen tussen vector tekenen en rater painting. Je doet dit door te wisselen tussen Draw Persona en Pixel Persona. Daarnaast bestaat er nog Export Persona om je project te exporteren.
In het voorbeeld is de illustratie opgezet in Draw Persona, lijnen en vlakken. In Pixel Persona zijn de textures, structuren ingeschilderd. Door te wisselen tussen de Personas verwissel je ook de workspace, aangepast aan de benodigde gereedschappen, toolbars, panels en menus. Door met beide menus te werken ontstaat er een rijker, voller resultaat.

Bookmark and Share

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

van Dokkumburg vormgeving + illustratie
Gepubliceerd door in illustratie ·
Tags: GemeenteUtrechtseHeuvelrugvectorillustratie
De Gemeente Utrechtse Heuvelrug wilde graag het proces Zaakgericht Werken verduidelijken en inzichtelijk maken. Hiervoor bedachten we de twee koffers Kees en Trees. Beide koffers werden geplaatst in typerende situaties. Ook werd er nog een figuurtje ontworpen voor het Financieel Pakket. Alle illustraties werden uitgevoerd in dezelfde stijl. Gekozen werd voor vectorillustraties om een grote scherpte en helderheid in kleur te krijgen. Vectorillustraties kun je ook ongestraft vergroten, je hebt daardoor veel vrijheid in het gebruik en gewenste toepassingen. De illustraties zijn enthousiast ontvangen.


Bookmark and Share

Bokszaktraining

van Dokkumburg vormgeving + illustratie
Gepubliceerd door in sport ·
Tags: boksenbokszaktrainingLaVita
Om lekker fit te blijven ben ik vaak in de sportschool te vinden. Bewegen, sport hoort erbij. Graag ben ik bezig met krachttraining, fitness. Ook geef ik Bokszaktraining bij sportschool La Vita. Erg leuk om les te geven aan alle enthousiaste sporters.
Bookmark and Share

Mijn oude blog

van Dokkumburg vormgeving + illustratie
Gepubliceerd door in vormgeving ·
Tags: vormgeving
http://www.vandokkumburg.nl/blog.html

Bookmark and Share

Digitaal tekenen

van Dokkumburg vormgeving + illustratie
Gepubliceerd door in illustratie ·
Tags: digitaaltekenendrawing

Ik teken al jarenlang met mijn tekenpen en Wacom Intuos 3 tekenbord. Door de tijd heen heb ik gebruik gemaakt van veel verschillende tekenprogramma's voor mijn illustraties. De verschillende programma's hebben allemaal hun eigen sterke en zwakke punten...of ik natuurlijk. Je gebruikt iets op je eigen manier, die voor jou het best werkbaar is. Ik heb o.a gewerkt met Artrage, Coreldraw en DrawPlus. De laatste tijd werk ik veel met de nieuwe spullen van Serif, Affinity Designer en Affinity Photo. De laatste twee zijn de neefjes van Adobe illustrator en Photoshop. Een andere, gratis open cloud programma waar ik nu veel mee werk is Krita. Probeer het eens uit. Het bevalt mij goed. De penselen voelen lekker aan. Ook al werk je digitaal, het tekenen moet toch aanvoelen als traditioneel werken.Alien

Bookmark and Share

Created with WebSite X5 v 13
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu