illustratie - Wilfried van Dokkumburg no limits - van Dokkumburg vormgeving + illustratie

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Affinity Designer, transparantie

van Dokkumburg vormgeving + illustratie
Gepubliceerd door in illustratie ·
Tags: AffinityDesignerillustratielagendoubleviewopacity
De illustratie diepzeevissen is gemaakt met Affinity Designer. De vissen zijn losjes gebaseerd op de werkelijkheid. Het uitgangspunt was fantasie, geheimzinnigheid, sfeer en gevoel.  Door te spelen met opacity en transparancy heb ik getracht de doorschijnendheid te maken die bij deze vissen hoort. Hierdoor is het mogelijk om ook de organen, skelet in het lichaam te laten zien. De illustratie is ook in print te verkrijgen in mijn shop bij werkaandemuur. Kijk maar eens!


Bookmark and Share

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

van Dokkumburg vormgeving + illustratie
Gepubliceerd door in illustratie ·
Tags: GemeenteUtrechtseHeuvelrugvectorillustratie
De Gemeente Utrechtse Heuvelrug wilde graag het proces Zaakgericht Werken verduidelijken en inzichtelijk maken. Hiervoor bedachten we de twee koffers Kees en Trees. Beide koffers werden geplaatst in typerende situaties. Ook werd er nog een figuurtje ontworpen voor het Financieel Pakket. Alle illustraties werden uitgevoerd in dezelfde stijl. Gekozen werd voor vectorillustraties om een grote scherpte en helderheid in kleur te krijgen. Vectorillustraties kun je ook ongestraft vergroten, je hebt daardoor veel vrijheid in het gebruik en gewenste toepassingen. De illustraties zijn enthousiast ontvangen.


Bookmark and Share

Digitaal tekenen

van Dokkumburg vormgeving + illustratie
Gepubliceerd door in illustratie ·
Tags: digitaaltekenendrawing

Ik teken al jarenlang met mijn tekenpen en Wacom Intuos 3 tekenbord. Door de tijd heen heb ik gebruik gemaakt van veel verschillende tekenprogramma's voor mijn illustraties. De verschillende programma's hebben allemaal hun eigen sterke en zwakke punten...of ik natuurlijk. Je gebruikt iets op je eigen manier, die voor jou het best werkbaar is. Ik heb o.a gewerkt met Artrage, Coreldraw en DrawPlus. De laatste tijd werk ik veel met de nieuwe spullen van Serif, Affinity Designer en Affinity Photo. De laatste twee zijn de neefjes van Adobe illustrator en Photoshop. Een andere, gratis open cloud programma waar ik nu veel mee werk is Krita. Probeer het eens uit. Het bevalt mij goed. De penselen voelen lekker aan. Ook al werk je digitaal, het tekenen moet toch aanvoelen als traditioneel werken.Alien

Bookmark and Share

Created with WebSite X5 v 13
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu